școală distrusă ca urmare a unui atac aerian în regiunea Kharkiv/foto REUTERS

De la începutul agresiunii lor împotriva Ucrainei, ocupanții ruși au bombardat infrastructura civilă sub foc – instituții de învățământ și spitale. În 4 săptămâni, inamicul a deteriorat aproape 500 de școli.

Acest lucru a fost anunțat de președintele Comisiei pentru Educație Rada Supremă Serghei Babak, rapoarte Suspilne.potrivit acestuia, 69 de școli au fost complet distruse.

Trebuie remarcat faptul că una dintre cele mai dificile situații cu instituțiile de învățământ deteriorate din Kharkiv. Primarul orașului, care se află sub bombardament constant, a declarat că aproximativ 60 de școli au fost distruse semnificativ. Igor Terekhov a subliniat că procesul educațional a fost oprit. Acei copii care au părăsit centrul regional se pot alătura instruirii.

Potrivit Ministerului Educației, procesul educațional a fost reluat în țară începând cu 14 martie. Cu toate acestea, potrivit lui Sergey Shkarlet, nici o singură școală ucraineană nu a început educația la scară largă. Sărbătorile continuă în patru regiuni din Ucraina sau educația în instituțiile de învățământ a fost suspendată din cauza situației de securitate.

De asemenea, potrivit acestuia, în 13 regiuni instruirea a fost mixtă: cu normă întreagă și online. Procesul educațional a început parțial în 8 regiuni, în funcție de situație.

Shkarlet a spus că până la sfârșitul săptămânii informații mai detaliate despre instruirea în instituțiile de învățământ vor fi colectate de la departamentele de educație și știință ale administrațiilor militare regionale de stat.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.