trupele rusești se pregătesc pentru o ofensivă în regiunea Harkov/foto facebook.com/popova.natali Trupele rusești se pregătesc pentru o ofensivă în regiunea Harkov/foto facebook.com/popova.natali ocupanții ruși continuă să se pregătească pentru o ofensivă în direcția Slobozhansky. 

Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina raportează despre acest lucru pe pagina sa de Facebook. 

“În direcția Slobozhansky, inamicul continuă să se pregătească pentru ofensivă, efectuează un studiu al posibilelor modalități de avansare, furnizare de arme și echipamente militare, active materiale de pe teritoriul Federației Ruse”, se spune în mesaj. 

Citește și:  O nouă divizie Azov a fost creată în Kharkiv O nouă divizie a “Azov” a fost creată în Kharkiv  nu am lucrat pentru protecția orașului, m-am gândit doar la mine: Zelensky a concediat șeful Kharkiv SBU Nu am lucrat pentru a proteja orașul, m-am gândit doar la mine: Zelensky l-a concediat pe șeful SBU din Kharkiv Rusia a lovit Kharkiv imediat după sosirea lui Zelensky Rusia a lovit Kharkiv imediat după sosirea lui Zelensky

Inamicul nu a efectuat nicio acțiune activă în direcția Kharkiv. Infrastructura civilă a fost bombardată în zonele așezărilor Ternii, Lozovaya, Protopopovka, Rudnevo, Sokolovka și altele.

De asemenea, potrivit Statului Major General, inamicul a încercat fără succes să asalteze Dovgenke în regiunea Harkov.

“În direcția slavă, inamicul își concentrează eforturile principale pe menținerea frontierelor ocupate și a rutelor de aprovizionare, creând condiții pentru o ofensivă ulterioară. El a efectuat atacuri asupra infrastructurii civile în zonele așezărilor Dovgenke, Vernopolye, Grushuvakha și Bolshaya Kamyshevakha. A existat o încercare de furtună, inamicul nu a avut succes, s-a retras în poziții ocupate anterior”, se spune în mesaj.

Amintiți-vă că în după-amiaza zilei de 30 mai, au apărut informații că Kharkiv era sub foc, martorii oculari au raportat explozii. Ulterior, a devenit cunoscut faptul că trei civili au fost răniți.

Este demn de remarcat faptul că Federația Rusă a intrat pe teritoriul Ucrainei dimineața devreme pe 24 februarie. Ocupanții au bombardat mai întâi facilitățile militare, apoi au aruncat bombe asupra locuințelor civililor, inclusiv în regiunea Harkov.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.