Ucraina a fost de acord cu Slovacia privind furnizarea a opt unități de ACS Zuzana 2 /foto jaro nad TwitterUcraina a fost de acord cu Slovacia privind furnizarea a opt arme autopropulsate Zuzana 2/foto de Jaro nad Twitter

Ucraina a semnat un contract cu Slovacia pentru furnizarea de unități de artilerie autopropulsate Zuzana 2. Opt unități din acest echipament vor fi trimise în țara noastră.

Ministrul slovac al Apărării, Jaroslav Nagy, a declarat despre Acordul încheiat pe contul său de Twitter.

“Mă bucur să confirm că a fost semnat contractul de furnizare a obuzierelor Zuzana 2 Pentru Ucraina — 8 bucăți vor fi livrate Ucrainei. Mulțumesc Ministrului Apărării al Ucrainei Alexey Reznikov pentru participarea sa personală”, a scris Nagy.

Ministrul slovac al Apărării a confirmat la începutul lunii aprilie că au fost în curs negocieri cu Ucraina privind vânzarea pistolului autopropulsat Zuzana 2. Nu a fost vorba despre transferul gratuit de echipamente, ca în cazul sistemului de rachete antiaeriene S-300, ci despre contractul de cumpărare. A fost semnat astăzi de Ucraina și Slovacia.

Amintiți-vă că la 1 Mai, Statele Unite au spus despre un nou pachet de asistență militară pentru țara noastră. Acesta va include mult așteptatul MLRS HIMARS cu muniție. Aceste sisteme de artilerie au fost desfășurate în Europa în avans și sunt deja pregătite pentru expediere în Ucraina. Cu toate acestea, va dura trei săptămâni pentru a instrui luptătorii ucraineni să folosească echipamentul.

În urma Statelor Unite, livrarea MLRS către Ucraina a fost anunțată de Regatul Unit. Ea a fost de acord cu statele pentru a trimite M270 mai multe sisteme de rachete de lansare în statul nostru.

războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei

ajutați proiectul Susțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.