Dmitry Kuleba/photo UNIAN Dmitry Kuleba/photo UNIAN

Ministerul de Externe spune că Ucraina se va apăra cu lopeți de agresiunea militară a Rusiei în cazul încetării livrărilor de arme de la aliați.

Acest lucru a fost declarat de șeful Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei Dmitry Kuleba pentru canalul TV ARD.potrivit lui, nimeni din Occident nu ar trebui să creadă că ucrainenii vor fi mai dispuși să facă concesii fără provizii de arme.

“Dacă nu primim arme, ei bine, atunci vom lupta cu lopeți, dar ne vom apăra, pentru că acest război este un război pentru existența noastră”, a subliniat Kuleba.

ministrul a menționat că Ucraina are semnificativ mai puține arme decât Rusia.

“Prin urmare, cu cât primim mai repede arme, cu atât mai repede sunt trimise, cu atât mai mult ajutor va fi pentru noi. Dacă armele vor fi trimise mai târziu, vom spune în continuare “mulțumesc”, dar atunci multe vor fi irosite, mulți oameni vor muri”, a adăugat el.

Amintiți-vă că Australia și-a trimis transportatorii de personal blindat în Ucraina. Slovenia a predat, de asemenea, un lot mare de arme, care includea puști de asalt Kalashnikov, căști, armuri de corp, alte echipamente și 35 de vehicule de luptă pentru infanterie.

Slovacia a confirmat că va oferi Ucrainei 5 elicoptere și muniție pentru grad MLRS.

jurnaliștii au estimat, de asemenea, că Germania a furnizat Ucrainei de trei ori mai puține arme decât a promis.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.