Podolyak a spus de ce nu poți întrerupe războiul/foto UNIANPodolyak a spus de ce nu poți întrerupe războiul/foto UNIAN

Ucraina exclude acordul de încetare a focului cu Federația rusă și orice acord cu Moscova care prevede recunoașterea confiscării teritoriului ucrainean.

Acest lucru a fost spus de șeful biroului președintelui Mikhail Podolyak într-un interviu acordat Reuters.

El a recunoscut că poziția Kievului cu privire la război devine din ce în ce mai necompromisă. Potrivit acestuia, Rusia poate riposta mai puternic după orice întrerupere a ostilităților.

“Războiul nu se va opri (după orice concesii). Va fi pus pe pauză pentru o vreme. După un timp, cu o vigoare reînnoită, rușii își vor spori armele, forța de muncă și își vor rezolva greșelile, se vor moderniza puțin, vor demite mulți generali … și vor lansa o nouă ofensivă, chiar mai sângeroasă și pe scară largă”, a spus Podolyak. 

Citește și:  ocupanții restaurează Calea Ferată din Kupyansk pentru a accelera transferul de trupe Ocupanții restaurează Calea Ferată din Kupyansk pentru a accelera transferul de trupe soldații ucraineni au aterizat automat o dronă modernă a Federației Ruse (foto) Soldații ucraineni “au aterizat” o dronă modernă a Federației Ruse cu o mitralieră (foto) armata ucraineană a distrus patru rachete inamice pe cer peste regiunea Jitomir armata ucraineană a distrus patru rachete inamice pe cer peste regiunea Jitomir

El a numit, de asemenea, apelurile Occidentului pentru o încetare urgentă a focului “foarte ciudate”, deoarece atunci trupele rusești vor rămâne în teritoriile ocupate.

“Forțele (rusești) trebuie să părăsească țara, iar după aceea va fi posibilă reluarea procesului de pace”, a spus șeful PO.

El este convins că încetarea focului va juca în mâinile Kremlinului, deoarece vor să înregistreze unele succese militare. 

“Ar fi bine dacă elitele Europei și ale Statelor Unite ar înțelege pe deplin: Rusia nu poate fi lăsată la jumătatea drumului, pentru că (vor dezvolta) sentimente “revanșiste” și vor fi și mai crude… Ei trebuie învinși, supuși unei înfrângeri dureroase, cât mai dureroase posibil”, a subliniat Podolyak.

anterior, expertul a răspuns Dacă Rusia va încerca să captureze din nou Kiev. 

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.