războiul Rusiei împotriva Ucrainei se desfășoară de mai bine de cinci luni/foto Unian, Valdemar GorlushkoRăzboiul Rusiei împotriva Ucrainei a fost întâmplă pentru mai mult de cinci luni/foto Unian, Valdemar Gorlushko

Operațiunile militare la scară largă pe teritoriul Ucrainei se desfășoară de mai bine de cinci luni, dar niciuna dintre părți nu a declarat oficial război.

Expertul militar Oleg Jdanov a declarat pe YouTube de ce Ucraina nu poate face acest lucru mai întâi.

“Rusia este foarte frică de cuvântul “război”. Dacă suntem primii care declară război, Rusia ne poate recunoaște ca țară agresoare și poate umfla un elefant din acest mușuroi. Vestul instabil va începe să ezite, va începe să-și exprime îngrijorarea și este posibil să pierdem o parte din sprijin”, a spus el.

potrivit expertului, pierderea de sprijin, chiar și pentru o perioadă scurtă de timp este critică pentru Ucraina. 

Jdanov a spus că, în cazul unei declarații de război, ONU va fi forțată să recunoască una dintre părți drept statul care a început războiul. Cu o astfel de țară, membrii ONU vor fi obligați să întrerupă toate relațiile diplomatice.

“Nu întreaga lume este pregătită să întrerupă relațiile diplomatice cu Rusia astăzi. Inclusiv o serie de țări din Uniunea Europeană. Rusia nu declară război pentru că se teme că va fi exclusă din ONU… Dacă anunțăm… nu suntem recunoscuți ca o țară agresoare, dar încă ne confruntăm cu o ruptură a relațiilor”, a spus expertul.

el a adăugat că Ucraina, probabil, nu declară război la sfatul partenerilor occidentali.

Reamintim că reprezentantul Direcției Principale de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, Vadim Skibitsky, a mai spus că Rusia nu va anunța războiul Ucrainei sau mobilizarea în țară în viitorul apropiat.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.