APU eliberează treptat Sudul Ucrainei /foto Lyudmila DenisovaAPU eliberează treptat Sudul Ucrainei/foto Lyudmila Denisova

De-ocuparea Sudului Ucrainei este în plină desfășurare. Vorbim despre Regiunea Herson, partea de sud a regiunii Zaporozhye. 

Președintele Ucrainei a ordonat personal militarilor să ocupe zonele de coastă din sud, conform complotului proiectului Freeform.

“Sarcina stabilită de Președintele Ucrainei este clară. În cele din urmă, toate teritoriile ucrainene ar trebui eliberate, inclusiv cele care au fost ocupate în 2014”, a declarat analistul politic Pyotr Oleshchuk.

Șeful Ministerului Apărării Alexey Reznikov a spus despre ordinul lui Zelensky de a ocupa sudul. 

Experții sunt siguri că, odată cu sosirea armelor din țările partenere, Ucraina se simte mai puternică și mai încrezătoare în întoarcerea teritoriilor sale în fiecare zi. 

“Există un calcul privind continuarea primirii ajutorului militar occidental. Vedem cum MLRS din Statele Unite afectează deja Frontul, în special, prin distrugerea depozitelor de arme, a posturilor de comandă ale armatei ruse”, spune politologul. 

Duma de Stat a Federației Ruse a rupt în mod tradițional ordinul lui Zelensky de a relua sudul țării și a numit acest pas “agonie”.

Între timp, locuitorii din zonele ocupate din regiunile Kherson și Zaporozhye sunt rugați să evacueze prin toate mijloacele posibile. La urma urmei, acestea vor fi lupte uriașe. Oamenii nu ar trebui să devină un scut între inamic și armata noastră.

“Dezocuparea Sudului continuă literalmente în fiecare zi. Potrivit lui Zelensky, Ucraina ar putea să nu-și întoarcă rapid toate teritoriile, așa cum și-ar dori”, se spune în poveste.

Este posibil ca unele teritorii să fie în continuare returnate prin mijloace diplomatice. Va dura mai mult. Dar nimeni nu va da cu siguranță Rusiei o parte din teritorii în schimbul păcii. 

“Când Ucraina vorbește despre o contraofensivă, înseamnă întoarcerea acelor teritorii ocupate”, spune Pyotr Oleshchuk.

anterior, președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky a declarat că sarcina armatei ucrainene este de a de-ocupa întregul teritoriu al statului.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.