< centru> situația din sudul Ucrainei/foto facebook.com/GeneralStaff.ua situația din sudul Ucrainei/foto facebook.com/GeneralStaff.ua

Ucraina și Rusia se pregătesc pentru începutul unei faze extrem de active a ostilităților în sud.

După cum relatează corespondentul UNIAN, Natalia Gumenyuk, șeful Centrului Comun de presă coordonator al forțelor de apărare din sudul Ucrainei, a povestit despre acest lucru pe Teleton.

Potrivit lui Gumenyuk, există formarea unui grup de grevă de către forțele rusești în direcția Krivoy Rog și încearcă să înăsprească rezervele.

“Au loc amenințări și avertismente cu privire la debutul unei etape extrem de active a războiului, trebuie să înțelegem că astfel de acțiuni nu sunt excluse. Dar nu ar trebui să intrăm în panică. Auzim diferite date sacre din diferite surse și toată lumea spune că este necesară evacuarea populației civile. Susținem acest lucru și vă îndemnăm să ne ajutați armata. Ne pregătim pentru ostilități active, inamicul vede acest lucru și se pregătește și el”, a spus ea.

Citește și:  Atacul cu rachete al lui Nikolaev în mijlocul zilei: cel puțin 10 persoane au fost rănite, sunt morți Atac cu rachete de Nikolaev în mijlocul zilei: cel puțin 10 persoane au fost rănite, există morți proiectile de precizie Excalibur și PGK pentru Ucraina: capacități și caracteristici Excalibur și PGK proiectile de înaltă precizie pentru Ucraina: capabilități și caracteristici trădătorul echilibrului a fost pus în comă: medicii suspectează că a fost otrăvit Trădătorul echilibrului a fost pus într-o comă: medicii suspectează că a fost otrăvit

Ea a menționat, de asemenea, că încercările rușilor de a cârpi Podul Antonovsky și de a construi treceri de pontoane sunt de înțeles, dar aceste obiecte intră sub controlul focului armatei ucrainene.

“Avem o armă care ne permite să atingem o anumită țintă. Adică putem distruge planurile inamicului fără a distruge infrastructura”, a subliniat ea.

Potrivit lui Gumenyuk, distrugerea instalațiilor S-300 de către soldații ucraineni este un rezultat important, dar rămân îngrijorări cu privire la bombardarea de la RZSO.

“Inamicul și-a mascat și mutat instalațiile, dar am distrus o baterie și am fost loviți din nou în ultima zi. Acum avem în minte RZSO-ul lor. Sper că vom raporta și despre ele”, a spus ea.

Anterior, expertul militar Oleg Jdanov a declarat că armata rusă pregătește acțiuni ofensive în cel puțin trei direcții.

reamintim că Mykolaiv este închis pentru o stare de asediu prelungită până la 8 August.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.