Borrel a spus că UE nu va interveni în războiul din Ucraina  foto REUTERS

Europa nu va interveni militar în războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

Acest lucru a fost declarat de Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de securitate Josep Borrel într-un interviu acordat CNN TURK.

El a explicat că Europa nu dorește ca războiul să se răspândească, deci nu va exista o intervenție militară. În același timp, Borrel a menționat că partea europeană ar trebui să sprijine Ucraina și să deterioreze economia rusă, astfel încât Federația Rusă să nu poată continua războiul.

Borrel a menționat că toată lumea încearcă în prezent să găsească un echilibru dificil pentru a rezolva situația actuală. În același timp, el a menționat că UE are îngrijorări că președintele rus Vladimir Putin ar putea extinde operațiunile militare în alte țări.

“Pe de o parte, încercăm să sprijinim Ucraina, pe de altă parte, încercăm să prevenim un război mare. Nimeni nu trebuie să-i ceară scuze lui Putin. Pentru că își poate extinde activitățile militare. Poate fi împotriva unei țări NATO sau împotriva alteia. Există îngrijorări serioase. Putin va continua să atace și trebuie să limităm atacurile. Trebuie să izolăm Rusia de comunitatea internațională, trebuie să sprijinim Ucraina”, a spus Borrel.

În ceea ce privește cererea Ucrainei de aderare la UE, Borrel a spus că Ucraina a solicitat aderarea, iar UE a răspuns imediat pozitiv. “Ucraina aparține familiei europene. Acesta este un fapt evident, geografic și istoric. Există câteva proceduri. De asemenea, am început acest proces”, a spus el.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *