OVA Odessa a numit obiectivul Rusiei pentru Transnistria/fotografie de Aleksets Kravtsov, UNIAN

Președintele administrației militare regionale din Odessa, Serghei Bratciuk, spune că Rusia are scopul de a crea o rampă de lansare în Transnistria pentru posibile provocări armate.

după cum relatează corespondentul UNIAN, el a spus acest lucru la un briefing.

Potrivit lui Bratchuk, Rusia ” încearcă și încearcă de mult timp să creeze o anumită sursă de tensiune în Pridnestrovie pentru a distrage forțele de apărare Odessa, unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei, protecția frontierei de stat de situația din est.”

“Rusia are un obiectiv de a crea o anumită rampă de lansare pentru posibile provocări armate cu escaladarea într-un alt punct fierbinte, dar deja la granițele de vest ale statului nostru”, a adăugat el.

Totodată, Bratciuk a menționat că Transnistria este o “problemă a problemelor” pentru Republica Moldova.

“Vorbim astăzi despre posibila debarcare a trupelor ruse prin aeroportul din Tiraspol. Acolo pista se pregătește pentru ceva. O anumită activare a avut loc acolo și se întâmplă. Astăzi vorbim despre tabere de pregătire militară. Taberele de antrenament militar pot fi folosite și pentru mobilizarea parțială sau totală a populației masculine care există încă în Pridnestrovie”, a menționat el.

Cu toate acestea, potrivit lui Bratchuk, imediat după prima provocare, unii Pridnestrovieni “s – au urcat în mașinile lor și au început să se miște și să fugă de Pridnestrovie spre Moldova, unii – spre Ucraina, explicând că Ucraina are un garant-forțele noastre armate.”

Agravarea în Transnistria: ceea ce este cunoscut

După cum a raportat UNIAN, pe 25 și 26 aprilie, au avut loc explozii în clădirea “Ministerului Securității de Stat al PMR” din Tiraspol, într-o unitate militară din satul Zabory, iar turnul Centrului Radio Mayak a fost aruncat în aer.

Direcția principală de informații a Ministerului Apărării din Ucraina a numit aceste explozii o provocare organizată de serviciile speciale ale Rusiei. Serviciile de informații ucrainene au mai raportat că trupele ruse intenționează să lanseze un atac cu rachete asupra Transnistriei și pregătesc provocări în această regiune pentru sărbătorile din mai.

Anterior, Federația Rusă a spus că în a doua etapă a “operațiunii speciale” din Ucraina, armata rusă intenționează să stabilească controlul deplin asupra Donbass, care va crea un coridor terestru către Crimeea și controlul asupra sudului Ucrainei, care va oferi “Forțelor Armate ale Federației Ruse o altă ieșire în Transnistria, unde există fapte de opresiune a populației vorbitoare de limbă rusă.”

Potrivit Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, trupele ruse staționate pe teritoriul regiunii transnistrene a Moldovei au fost puse în deplină pregătire de luptă.

președintele Vladimir Zelenski despre disponibilitatea Forțelor Armate ale Ucrainei pentru o posibilă agresiune a Federației Ruse de pe teritoriul Transnistriei.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.