APU ține Insula șarpelui sub controlul focului/foto Unian, Oleg KutskyAPU ține Insula Snake sub controlul focului/foto Unian, Oleg Kutsky

Recenta lovitură de rachete a armatei ucrainene pe insula Zmeiny, capturată de ocupanții ruși, a privat inamicul și flota sa de un avantaj semnificativ în Marea Neagră.

Această opinie a fost exprimată de un expert militar, colonelul de rezervă Oleg Jdanov, scrie “astăzi”.

“Până în prezent, cu ajutorul acestui atac, am privat de fapt Flota Mării Negre a Federației Ruse de capacitatea de a controla apele în care trec principalele rute comerciale pentru transportul maritim internațional. Aceasta se referă la insula șarpelui. Și, de asemenea, pentru a controla zona de apă adiacentă coastei noastre. Asta a fost importanța acestui atac”, a explicat el.

Jdanov a adăugat că Flota Mării Negre a Federației Ruse a fost “lipsită de ochi și urechi” pentru astăzi.

“Și acum se dovedește că în zona probabilă de distrugere a complexului harpon, care se află la 300 km de coasta noastră, Flota Mării Negre nu are niciun avantaj”, a subliniat Jdanov.

El a numit, de asemenea, singura oportunitate pentru invadatori de a – și ateriza trupele pe coasta ucraineană-de a se apropia de navele de debarcare mari și mici. Zhdanov nu vede alte oportunități pentru inamic astăzi.

o nouă lovitură pentru șarpe

Zilele trecute, armata ucraineană a lovit unitățile inamice de pe insula Zmeiny din Marea Neagră. Obuzele au lovit sistemul de Rachete Antiaeriene Pantsir S1, o stație radar și echipamente auto.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *