complex anti-rachetă Iron Dome/fotografia Armatei SUA complex anti-rachetă Iron Dome/fotografia Armatei SUA

Sistemul de apărare antirachetă Iron Dome al Israelului nu poate fi suficient de eficient în condițiile Ucrainei.

Această opinie a fost exprimată de către expertul militar israelian David Handelman, scrie obozrevatel.

Potrivit acestuia, Ucraina ar fi avut deja suficiente fonduri disponibile pentru a proteja împotriva rachetelor inamice dacă ar fi existat mai multe dintre ele.

“În sine, pentru condițiile pentru care a fost creat, Domul de fier este destul de eficient, dar Ucraina are un teritoriu foarte mare”, a menționat el.

După cum a explicat expertul, raza de acțiune a unui astfel de complex israelian este de până la 70 de kilometri. Pentru a bloca teritorii semnificative, trebuie să existe o mulțime de astfel de complexe. În Israel în sine, astăzi există doar 10 baterii gata operaționale.

“Astfel, pentru ca acest lucru să aibă un efect semnificativ, ar trebui să existe mai multe dintre aceste complexe în Ucraina decât în Israel. În cantitățile reale în care poate fi livrat Ucrainei, acest lucru nu va rezolva problemele ucrainene”, a spus Gendelman.

Citește și:  greve de rachete la Kiev: expert explica de ce apărarea aeriană nu a trage în jos o rachetă peste DVRZ Rachete greve la Kiev: expert explica de ce apărarea aeriană nu a trage în jos o rachetă peste DVRZ am supraviețuit: Rusia a început să fixeze sisteme de apărare aeriană terestre pe Nave (foto) “Am supraviețuit”: Rusia a început să fixeze SAM-ul terestru ” Tor ” pe Nave (foto) Statul Major General a luat notă: inventatorii Vinnytsia au îmbunătățit activitatea de apărare aeriană Statul Major General a luat notă: inventatorii Vinnytsia au îmbunătățit activitatea de apărare aeriană

În plus, potrivit lui Gendelman, Israelul nu oferă asistență militară Ucrainei, deoarece țara sa este de fapt în mod constant în război.

“Israelul este în proces de escaladare constantă, tensiune constantă. El se luptă constant. Prin urmare, în această situație, conducerea israeliană consideră că nu este înțelept să deschidă fronturi suplimentare”, spune expertul.

Comentând apelul Ambasadorului Ucrainei în Israel Yevhen Korniychuk de a vinde cupola de fier în țara noastră, Gendelman a menționat că această declarație își propune să “atragă atenția asupra problemei” apărării aeriene în Ucraina și nu mai mult.

În același timp, potrivit expertului, mijloacele de apărare antirachetă disponibile Ucrainei, de exemplu, S-300 sau Buk, ar putea face față sarcinii de apărare dacă ar exista un ordin de mărime mai mare.

“Poate că acele sisteme de apărare antirachetă, S-300, Buk etc., care există, ar fi suficiente dacă ar exista pur și simplu mai multe dintre ele. Nu avem nevoie de atât de multe descoperiri tehnologice, cât de cantitate. Ca și în cazul tuturor celorlalte arme”, a subliniat el.

Anterior, ambasadorul ucrainean în Israel, Evgheni Korniychuk, a declarat că Ucraina dorește să cumpere sistemul său de apărare antirachetă Iron Dome de la Israel pentru a-și proteja orașele și facilitățile militare de atacurile cu rachete rusești.

“Săptămâna trecută, din câte știu sigur, americanii au dat permisiunea de a transfera rachete antirachetă din Germania în Ucraina, iar Israelul a spus nu”, a spus Korniychuk.”Israelul nu se mai concentrează asupra războiului”, a mai spus Korniychuk. “Ucraina este aproape complet eliminat din presa israeliană. Deci nu mai există război”, a subliniat el.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.