Uniunea Europeană continuă să sprijine forțele armate ale Ucrainei/foto Unian, Alexander TitUniunea Europeană continuă să sprijine forțele armate ale Ucrainei/foto Unian, Alexander Sinitsa

Uniunea Europeană nu va permite Ucrainei să rămână fără armele necesare în războiul cu Rusia.

După cum relatează corespondentul UNIAN, acest lucru a fost declarat de vicepreședintele Comisiei Europene, Înaltul Reprezentant al UE pentru politica externă și de securitate, Josep Borrel, la un briefing după reuniunea Consiliului Uniunii Europene la nivelul miniștrilor apărării de la Bruxelles.

Înaltul Reprezentant al UE a declarat că ministrul Apărării al Ucrainei Oleksiy Reznikov a vorbit despre situația din Ucraina și despre nevoile armatei ucrainene folosind astăzi un link video.

După cum a spus Borrel, Uniunea Europeană continuă să sprijine forțele armate ale Ucrainei. “Cred că acest sprijin schimbă situația pe câmpul de luptă”, a spus Borrel.  

El a adăugat că, în scopul de a consolida potențialul armatei ucrainene, este necesar să se sprijine eforturile în curs de desfășurare. “Trebuie să refacem resursele și rezervele. Și trebuie să spun că acest sprijin este esențial în acest moment, deoarece războiul s-a mutat într-un moment crucial, un punct de cotitură și nu putem permite epuizarea echipamentelor în Ucraina și nu vom permite acest lucru”, a subliniat Borrel.

“Nu vom permite Ucrainei să rămână fără fonduri, deoarece bătălia pentru Donbass s – a mutat într-un moment în care ucrainenii efectuează contraatacuri și îi îndepărtează pe ruși și au un anumit succes extraordinar, așa cum s-a întâmplat zilele trecute cu o coloană de tancuri rusești (despre înfrângerea trupelor rusești la trecerea de lângă Belogorovka-UNIAN)”, a spus Borrel și a menționat că ucrainenii demonstrează un potențial incredibil de a rezista și de a contraataca.

În același timp, Înaltul Reprezentant a subliniat că statele membre ale UE au resurse suficiente pentru a continua sprijinirea Ucrainei “în același ritm, fără nici o problemă.” 

După cum a raportat UNIAN, pe 16 mai, miniștrii de Externe ai statelor membre ale UE au convenit asupra alocării celei de-a patra tranșe de 500 de milioane de euro pentru arme pentru Ucraina.

acum, suma totală pentru livrările de arme către Ucraina a ajuns la 2 miliarde de euro.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.