Avakov a permis deblocarea lui Mariupol după eșecul rușilor/foto REUTERS

Mariupol nu este capturat complet de ruși, un sfert din oraș este sub controlul armatei ucrainene, este timpul ca Putin să nu se mai înșele.

În cazul în care ofensiva invadatorilor se va sufoca, va exista șansa de a debloca orașul, a declarat fostul ministru de Interne Arsen Avakov pentru Apostrof.

Potrivit acestuia, forțele ucrainene din Mariupol (Azov, Marines, Garda Națională, poliția și polițiștii de frontieră) sunt într-un pumn, ceea ce reprezintă aproximativ 25% din oraș.

“Mai degrabă, va exista o situație în care în următoarele săptămâni așa-numita ofensivă a lui Putin în sud și est se va sufoca complet. Când această ofensivă se sufocă, atunci va începe situația de răsturnare. Rollback este atunci când ceea ce a fost planificat nu este finalizat. E ca și cum ai merge pe bicicletă și te-ai oprit brusc. Dar nu poți sta în picioare, bicicleta începe să cadă, iar tu Cazi de pe bicicletă și te grăbești cu susul în jos de acolo, știi? Și acest lucru se va întâmpla cu trupele lui Putin. Și apoi, pe fondul descurajării și eșecului în această ofensivă, deblocarea grupului nostru din Mariupol este destul de posibilă și probabilă”, spune el.

Anterior, UNIAN a raportat deja că ministrul rus al Apărării, Serghei șoigu, l-a mințit pe președintele țării agresoare, Vladimir Putin, despre confiscarea lui Mariupol. Apărătorii orașului au reacționat imediat la acest raport cu date despre distrugerea echipamentului ocupanților.

În același timp, Putin a ordonat ministrului său să anuleze asaltul lui Azovstal, deoarece este”nepractic Cu toate acestea, mai târziu a devenit cunoscut faptul că bombardarea și bombardarea teritoriului Azovstal avea loc în oraș chiar în acel moment.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *