sprijinul unanim pentru Ucraina a fost demonstrat din punct de vedere politic/foto de Alexey ReznikovDin punct de vedere politic, sprijinul unanim pentru Ucraina a fost demonstrat/foto Alexey Reznikov

a treia întâlnire în formatul Ramstein are două componente – Politice și militare.

Această opinie a fost exprimată de adjunctul Poporului din Ucraina, membru al Radei Supreme a Ucrainei Comitetul pentru securitate națională, apărare și informații Fyodor Venislavsky la difuzarea teletonului informațional din 16 iunie.

“Dacă vorbim despre componenta politică, sprijinul la un nivel atât de înalt al eforturilor Ucrainei în lupta împotriva inamicului rus provoacă sentimente foarte pozitive. Miniștrii unor astfel de țări respectate sunt unanimi că vor continua să sprijine țara noastră și să furnizeze acele mostre de arme de care avem nevoie. Când mergemîn ceea ce privește componenta militară, vedem cu adevărat că, pe lângă muniție, sisteme de artilerie și anumite sisteme antirachetă la sol, acele tipuri de arme de care avem cu adevărat nevoie acum–lansatoare de rachete multiple, vehicule blindate, încă nu vedem că le vom primi în viitorul apropiat”, a spus Venislavsky.

Deputatul a informat că, în cadrul reuniunilor Comitetului Verkhovna Rada pentru securitate națională, apărare și informații, cu participarea șefilor Ministerului Apărării, Forțelor Armate și Statului Major General, sunt discutate diverse evoluții ale situației cu furnizarea de arme și modul în care acest lucru va afecta Frontul.

“Înțelegem situația reală și este destul de schimbătoare. Chiar și capacitățile pe care Ucraina le are acum, proviziile care vin, sunt capabile să aibă un puternic factor de descurajare pentru inamic. Dar pentru a lansa un contraatac și a ne elibera teritoriul, este necesar să creștem numărul de arme”, a subliniat Venislavsky.

El a adăugat că, dacă situația cu furnizarea de arme rămâne așa cum este acum, atunci Forțele Armate ale Ucrainei vor epuiza în continuare inamicul.

“Chiar și cu resursele pe care le avem destul de limitate, nu permitem inamicului să avanseze și să câștige victoriile pe care le atrage pentru sine. Cu prima ocazie, lansăm o contraofensivă. Chiar și cu oportunitățile pe care le avem acum, ne vom elibera pământul. Dar va dura mai mult decât ar fi putut fi dacă am avea arme mai eficiente”, a subliniat Venislavsky.

Reamintim că secretarul general al NATO a vorbit despre subiectele conversațiilor lui Reznikov la întâlnirile cu miniștrii apărării.

ajuta proiectulne sprijini

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.