Mark Feigin/photo UNIAN Mark Feigin/photo UNIAN

Un videoclip cu batjocura și uciderea ulterioară a unui prizonier de război ucrainean, care s-a răspândit recent pe Web, poate servi drept dovadă în instanță. Cu toate acestea, numai Tribunalul Internațional cu privire la cazul războiului din Ucraina va permite să aducă în fața justiției președintele rus Vladimir Putin și conducerea de vârf a Rusiei.

această opinie a fost împărtășită de activistul rus pentru Drepturile Omului Mark Feigin într-un interviu acordat portalului Observer.

“Acest video este o dovadă obiectivă, în primul rând, pentru o instanță de jurisdicție națională. Decizia de a iniția un dosar penal și de a aduce în fața justiției autorii acestei infracțiuni poate fi luată chiar de Ucraina. Există suficiente motive pentru acest lucru. Filmul poate fi verificat printr-o examinare pentru diferite tipuri de intervenții digitale, dar se poate face totul. Desigur, această înregistrare este o dovadă a vinovăției. Fără îndoială, un dosar penal poate fi inițiat pe baza sa”, a spus Feygin.

Potrivit activistului pentru drepturile omului, atunci când studiază videoclipul, este necesar să se identifice făptașii. Mai mult, pe baza articolelor privind crimele de război din legislația sa, Ucraina poate cere extrădarea ocupanților care au castrat și ucis un prizonier de război.

“Dar în ceea ce privește jurisdicția universală, aducerea criminalilor în fața justiției este posibilă și dacă un tribunal este creat ca un organism care funcționează special pentru războiul din Ucraina, așa cum a fost Tribunalul pentru fosta Iugoslavie etc. în acest caz, nu numai autorii crimelor, ci și cei care au dat ordinul pot fi aduși în fața justiției.”,— a adăugat Feigin.

Autorii ar trebui judecați pentru infracțiuni specifice. Dar primii oameni ai țării sunt obligați să fie responsabili pentru deciziile luate: genocidul, încălcarea regulilor războiului, atrocitățile împotriva umanității și așa mai departe. Potrivit lui Feygin, Putin, ministrul rus al Apărării, comandanții zonelor relevante, reprezentanții Statului Major General și așa mai departe sunt vinovați personal de acest lucru.

Potrivit activistului pentru Drepturile Omului,” Ucraina ar putea, de asemenea, să-l condamne pe Putin”, dar această problemă nu se află în planul legal. Țara noastră nu va putea aresta președintele Federației Ruse. Prin urmare, decizia ar trebui luată “în domeniul relațiilor internaționale, al dreptului internațional și, în cele din urmă, al voinței politice.”

Anterior, ministrul de Externe Dmitri Kuleba a declarat că Curtea Penală Internațională a ONU de la Haga nu a putut aplica articolul agresiune împotriva războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Există “motive pur legale” pentru acest lucru.

războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei

ajutați proiectul Susțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *