ATACMS are putere mare și precizie incredibil de mare/foto US ArmyATACMS are putere mare și precizie incredibil de mare/foto US Army

Chiar și livrarea a 100 de rachete ATACMS către Ucraina pe termen scurt ar putea afecta semnificativ echilibrul de putere.

Acest lucru este scris de Forbes Ucraina. Utilizarea lor poate face posibilă tăierea principalelor rute de aprovizionare la o distanță foarte considerabilă de linia frontală.

“În timp ce armata inamicului continuă să se bazeze pe calea ferată ca principală modalitate de a-și furniza trupele. Distrugerea depozitelor de muniții de către rachetele GMLRS face necesară mutarea punctelor finale de descărcare a trenurilor feroviare și cheltuirea mult mai mult timp și resurse pentru logistică. Rachetele ATACMS pot întrerupe complet liniile de rute logistice critice-poduri, gări. În plus, la o adâncime mult mai mare. Acesta este un braț lung care poate ajunge aproape oriunde în Ucraina. Construirea logisticii și furnizarea de trupe rusești va fi o sarcină extrem de dificilă”, se spune în articol.

Citește și:  Rusia nu va putea captura complet Donbass până la winter-expert Rusia nu va putea captura complet Donbass până la iarnă-expert Ucraina nu a pierdut un singur sistem HIMARS, fiecare rachetă atinge ținta-în jurul prânzului Ucraina nu a pierdut un singur sistem HIMARS, fiecare rachetă lovește ținta-OK”Pivden” amenințarea minelor și calibre inamice la gata: APU a avertizat de ce ucrainenii ar trebui să se teamă amenințarea minelor și “calibre” inamice la gata: APU a avertizat de ce ucrainenii ar trebui să se teamă

Teoretic, armata rusă poate trece la furnizarea de muniții militare exclusiv pe șosea. Dar pentru a face acest lucru, este necesar să reconstruim întreaga logică a sprijinului și să reducem prima linie.

Acum, muniția pentru direcția Kherson trece prin Crimeea și depășește sute de kilometri, care teoretic ar putea fi în zona de operare ATACMS. În astfel de condiții, va fi foarte dificil pentru inamic să țină sudul.

“ATACMS, cel mai probabil, nu va deveni un “glonț de argint” pe toate fronturile, având în vedere numărul lor. Dar aceste rachete pot fi o condiție cheie pentru o contraofensivă în direcția sudică. Întrebarea principală este când și câte dintre aceste rachete vom primi”, se spune în articol.

După cum sa raportat, sistemele americane ATACMS – rachete cu o rază de acțiune de până la 300 de kilometri – vor fi livrate Ucrainei. Noul armament deschide oportunități fără precedent pentru Ucraina. Forțele Armate ale Ucrainei vor putea atinge absolut toate țintele militare din țara lor, inclusiv pe teritoriul Crimeei și al Mării Negre. 

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.