Vladimir Zelensky/REUTERS photo

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a cerut cetățenilor germani și întregii Europe să nu sponsorizeze mașina militară rusă.

Acest lucru este menționat în mesajul său video postat pe canalul Telegram al președintelui.

“Germani, aveți putere. Europa are putere. Mai puternic decât orice rachete, mai puternic decât orice tancuri. Fără comerțul cu tine, fără companiile și băncile tale, nu vor exista bani în Rusia pentru acest război. Prin urmare, să fie pace și cât mai curând posibil. Și o poți face. Trebuie să te aperi”, a spus Zelensky.

El a subliniat că nimeni nu are dreptul să distrugă popoarele și să distrugă Europa.

“I-am avertizat pe politicienii dvs. că este periculos atunci când Moscova decide dacă aveți gaz și cât costă. Am spus că sunt necesare sancțiuni pentru a împiedica începerea acestui război. Și când rachetele rusești au lovit 20 de kilometri de granițele NATO, când tancurile rusești au tras direct asupra centralei noastre nucleare, atunci a devenit clar pentru toată lumea că este necesar să ascultăm Ucraina”, a spus președintele.

În același timp, a adăugat el, toată lumea a înțeles că Ucraina trebuie să fie susținută, “pentru că viața ta depinde de ea.”

“Vă rugăm să nu sponsorizați mașina militară a acestei țări, Rusia. Nici un euro pentru ocupanți. Închideți toate porturile pentru ei, nu furnizați bunuri, refuzați resursele energetice rusești. Pune presiune pe Rusia să părăsească Ucraina. Și cred, știu, că pacea este posibilă. Dar trebuie să acționați pentru a ajunge la pace. Toată lumea din Germania, toată lumea din Europa”, a subliniat Zelensky.

după cum a raportat UNIAN, ieri președintele Ucrainei Vladimir Zelensky s-a adresat Parlamentului israelian.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.