Zelensky a vorbit cu secretarul general al ONU /foto UNIANZelensky a vorbit cu secretarul general al ONU/foto UNIAN

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a făcut apel la Secretarul Națiunilor Unite, Antonio Guterres, cu o cerere de a ajuta la îndepărtarea răniților din Azovstal.

Acest lucru este raportat pe site-ul șefului statului ucrainean.

“Viețile oamenilor care rămân acolo sunt amenințate. Toată lumea și toată lumea este importantă pentru noi. Vă cerem ajutorul în salvarea lor”, a declarat Zelensky în timpul unei conversații telefonice cu Guterres miercuri.

Președintele a informat Secretarul General al ONU despre succesul primei etape de evacuare, în timpul căreia 121 de persoane au fost scoase din Azovstal și și-au exprimat speranța pentru continuarea cu succes a operațiunii de evacuare.

Șeful Statului a mulțumit ONU și Comitetului Internațional al Crucii Roșii, care au demonstrat posibilitatea de a face progrese în cele mai dificile crize umanitare. “Întreaga lume a aflat despre rolul ONU și al CICR în acest sens. Acest lucru a demonstrat că organizațiile internaționale pot fi eficiente”, a spus Zelensky.

Amintiți-vă că pe 3 mai 156 de civili au sosit la Zaporozhye pe cinci autobuze de evacuare, evacuate pe 1 mai de pe teritoriul uzinei Azovstal din Mariupol.a doua etapă a operațiunii noastre de evacuare din Mariupol s – a încheiat astăzi-344 de persoane au fost evacuate în cadrul coridorului umanitar Mariupol.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *