apărătorii ucraineni dinapărătorii ucraineni din” Azovstal ” doresc să facă schimb/foto UNIAN

Președintele Volodymyr Zelensky a comentat procesul de evacuare a apărătorilor ucraineni din uzina Mariupol Azovstal.

Într-un interviu cu jurnaliștii, care a fost difuzat în aerul maratonului Informațional, șeful statului a dat asigurări că luptătorii intenționează să ia acasă.

“Oameni absolut eroici. Vreau să subliniez că există 400 de polițiști de frontieră, un număr mare de gardieni naționali, parașutiști, chiar reprezentanți ai SBU, medici, oameni obișnuiți. Există o mulțime de oameni eroici acolo… L-au apărat pe Mariupol. Un număr foarte mare dintre piloții noștri au murit eroic”, spune președintele.

Potrivit lui, astăzi toți civilii au fost scoși din fabrică, medici, răniți și răniți grav.

“mi se pare că exportul tuturor va fi finalizat în viitorul apropiat”, spune șeful statului.

Zelensky a menționat că a fost de acord cu partenerii internaționali pentru a salva apărătorii Mariupolului. El a subliniat că la început a cerut arme pentru deblocarea orașului prin mijloace militare.

“Astăzi, băieții au primit un semnal din partea armatei că au dreptul să iasă și să-și salveze viața”, a spus președintele.

“Atunci totul depinde de ceea ce a preluat ONU, Crucea Roșie, Federația Rusă. Ne așteptăm la unul sau alt format de schimb. Îi vom duce acasă”, a dat asigurări șeful statului.

evacuarea din Azovstal: ce se întâmplă

După cum știți, pe 17 mai, Ministerul Apărării a anunțat începutul unei operațiuni de salvare a apărătorilor Mariupol blocați pe teritoriul combinei.

Potrivit Ministerului Apărării, 53 de persoane rănite grav au fost evacuate din Azovstal la o unitate medicală din Novoazovsk pe 16 mai.

Alte 211 de persoane au fost duse la Olenevka prin coridorul umanitar. Se va efectua o procedură de schimb pentru a le întoarce acasă.

Pe 18 mai, Mikhail Podolyak, consilier al șefului biroului președintelui, a declarat că procesul de evacuare a apărătorilor Azovstal continuă și este dificil.

pe 20 mai, comandantul regimentului Azov, locotenent-colonelul Denis Prokopenko, și-a exprimat speranța într-un mesaj video că eroii morți din Azovstal vor fi îngropați cu onoruri în viitorul apropiat.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.