foametea se apropie pentru diferite țări ale lumii din cauza războiului din Ucraina/foto OP

Președintele Vladimir Zelenski avertizează că cea mai teribilă consecință a războiului Rusiei lui Putin împotriva Ucrainei va fi foamea în lume.

După cum relatează corespondentul UNIAN, garantul ucrainean a declarat Acest lucru în timpul unei adrese adresate Parlamentului Italian, care a fost difuzată pe canalele naționale ucrainene.

Zelensky a reamintit că ” Ucraina a fost întotdeauna unul dintre cei mai mari exportatori de alimente.” “Dar cum putem semăna sub lovitura artileriei rusești? Cum putem semăna când inamicul minează în mod deliberat câmpurile, distruge bazele cu combustibil?”,- a subliniat el.

Șeful Statului a clarificat că vorbim despre întreruperea aprovizionării cu porumb, ulei vegetal și “multe, multe alte bunuri, bunuri vitale, inclusiv pentru vecinii dvs. de peste mare.” 

“Prețurile sunt deja în creștere. Deci, câte zeci de milioane de oameni vor cere ajutor de pe țărmurile voastre? Zelensky a cerut și a cerut Italiei să prevină o criză alimentară în regiunile învecinate.

Anterior, ONU a prezis o foamete masivă în lume din cauza acestui război. Cea mai mare lovitură va fi pentru economiile țărilor care depind cel mai mult de importurile din Ucraina și Rusia.

după cum a scris deja UNIAN, Ucraina a suspendat exportul unui număr de produse importante din punct de vedere social: carne, secară, ovăz, hrișcă, zahăr, mei, sare comestibilă. Ministerul Economiei va elibera permise de export pentru alte cinci posturi.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *