Po a prezis soarta Rusiei și Belarusului în cazul victoriei Ucrainei într-un război pe scară largă/foto UNIANPO a prezis soarta Rusiei și Belarus, în cazul victoriei Ucrainei într-un război pe scară largă/foto UNIAN

Soarta modului în care vor arăta în viitor toate țările post-sovietice și, mai presus de toate, Rusia și Belarus, depinde de Victoria Ucrainei.

Această opinie a fost exprimată de consilierul anti-criză al șefului Biroului Președintelui Ucrainei Volodymyr Zelensky Mikhail Podolyak în aerul teledonului Informațional.

“Există un paradox, un paradox foarte interesant. Soarta nu numai a Ucrainei depinde de Victoria Ucrainei, ci și de soarta modului în care aproape toate țările post-sovietice vor arăta în viitor și, în primul rând, Belarus. Va exista o astfel de țară, va avea propria identitate, va avea șansa de a deveni cu adevărat o țară interesantă și o țară suverană”, a subliniat Podolyak.

Consilierul șefului biroului președintelui a povestit cum Victoria Ucrainei va afecta soarta tuturor țărilor, inclusiv a țării agresoare.

“În primul rând, dacă Rusia pierde, este foarte important pentru Belarus, chiar dacă sprijină indirect Federația rusă astăzi. În al doilea rând, dacă Rusia va exista și în ce formă. Pentru că dacă Rusia pierde, atunci trebuie să treacă printr-o anumită transformare și, probabil, va fi cu totul o altă Rusie. Cred că vor exista mai multe țări pe teritoriul acestui stat”, a spus Podolyak.

El a menționat că Ucraina are o mare misiune fundamentală – nu numai să câștige războiul cu Federația rusă și să-și apere teritoriul, ci și să facă ceea ce nu s-a făcut în 1991.

“Pe teritoriul Belarusului, nu va mai exista această “scoop” Sovietică, mai ales nu pe teritoriile Federației Ruse. Dar cel puțin este necesar ca Rusia să piardă – acest lucru este obligatoriu. Pentru ca Ucraina să obțină tot ce are nevoie pentru a obține, deoarece Ucraina ar trebui să fie un lider în Europa – acest lucru este sigur. Pentru ca Belarusul să fie păstrat, în principiu, ca stat. Și în Rusia… Am încercat să construiesc o altă realitate și să devin încă un stat civilizat într-o oarecare măsură”, a subliniat Podolyak.

De asemenea, consilierul șefului biroului președintelui a menționat, răspunzând la întrebarea moderatorului, de ce Ucraina nu ar trebui să se facă un cadou pentru Ziua statalității ucrainene și, în cele din urmă, să întrerupă relațiile diplomatice cu Belarus, care declară direct că susține țara agresoare în toate.

“O propunere interesantă și, în opinia mea, cea potrivită. Trebuie să-l ascultăm, trebuie să ne gândim la asta. Pentru că mi se pare că nu există o statalitate Bielorusă. Dacă vorbim despre statalitatea ucraineană, aceasta este deja o axiomă pentru o lume cu o mare perspectivă istorică. Aceasta este o propunere sensibilă, deoarece, într-adevăr, Domnul Lukașenko se comportă extrem de primitiv și sfidător… El a distrus reputația țării sale, a distrus perspectivele țării sale și și-a distrus locul în istoria acestei țări, la fel ca domnul Putin”, a subliniat Podolyak.

Reamintim că, la 28 iulie, Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina a raportat că inamicul continuă să lanseze atacuri aeriene și rachete, inclusiv de pe teritoriul Republicii Belarus. Rușii au tras asupra unei unități militare din regiunea Kiev.

Pozițiile Forțelor Armate ale Ucrainei în regiunea Chernihiv au fost, de asemenea, decojite, sunt morți. În total, aproximativ 20 de obuze au fost trase în pozițiile trupelor noastre. Se stabilește că bombardarea a fost efectuată din zona așezării Zyabrovka din Republica Belarus.

Astăzi, pe 28 iulie, Ucraina sărbătorește pentru prima dată Ziua statalității ucrainene. Sărbătoarea coincide cu Ziua Botezului Rusiei Kievan. Anul trecut, președintele Zelensky a semnat un decret corespunzător de aprobare a zilei statalității. La 31 mai 2022, Parlamentul a adoptat această lege.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.