rachetă rusă doborâtă/REUTERS fotoO rachetă rusă a fost doborâtă/foto de REUTERS

Din 24 februarie, Rusia a folosit aproape 2 mii de rachete împotriva Ucrainei.

Acest lucru a fost anunțat de Președintele Ucrainei, Vladimir Zelensky, în discursul său adresat poporului danez cu ocazia aniversării eliberării Danemarcei de naziști.

“… Aici războiul a venit din nou. Ea este aici și acum. E în Ucraina. Și nu se va opri pe pământul nostru. Și a devenit deja la fel de crud ca acel război, victoria în care ne amintim cu toții în fiecare an în mai”, a spus el.Zelensky și-a amintit că s-a adresat deja danezilor și Folketingului în a 34-a zi a invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina.

“Am spus atunci că Rusia a folosit 1.370 de rachete împotriva țării noastre. Până în prezent, există deja 1.993 de rachete. Imaginați-vă câte vieți au luat. Cele mai multe dintre ele au lovit ținte non-militare”, a spus președintele.

Potrivit acestuia, începând cu 29 Martie, ocupanții ruși au distrus 773 de facilități educaționale în Ucraina, iar începând de astăzi există deja de două ori mai multe – 1.584.

“Acestea sunt grădinițe, școli, universități. Asta e ceea ce armata rusă se luptă împotriva în Ucraina. Invadatorii au ucis deja 220 de copii ucraineni. Și încă nu știm exact ce este în zonele ocupate”, a spus șeful statului.

El a subliniat că Rusia nu este încă pregătită să oprească războiul și încă visează să profite de Ucraina și alte țări europene, visează că libertatea în Europa ar trebui să dispară.

“Dar visele lor nu ar trebui să devină realitate. Visul păcii trebuie să devină realitate. Visul nostru și al tău. La fel ca acum 77 de ani”, a subliniat Zelensky.

El a adăugat, de asemenea, că, deși nimeni nu va spune câte zile va mai dura acest război, președintele crede că “ziua noastră de eliberare se apropie.”

după cum a raportat UNIAN, din ziua invaziei pe scară largă a Federației Ruse în Ucraina, cel puțin 631 de rachete au fost lansate din Belarus pe teritoriul ucrainean.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *