potrivit președintelui, numărul prizonierilor a atins un nivel atât de mare încât această problemă nu poate fi lăsată la acele structuri pe care le-am avut înainte de război/foto REUTERS

Există atât de mulți prizonieri ruși încât Guvernul Ucrainei a trebuit să creeze un sediu de Coordonare pentru tratamentul prizonierilor de război.

Președintele Vladimir Zelensky a spus acest lucru în mesajul său video.

În același timp, el a menționat că numărul soldaților ruși uciși pe teritoriul Ucrainei depășește deja 12 mii de persoane, iar numărul ocupanților răniți este de multe ori mai mare.

“Nu am invitat pe niciunul dintre ei aici. Și repetăm fiecăruia dintre ocupanți: puteți fi în continuare salvat. În orice moment. Lăsați armele și lăsați pământul nostru pentru casa voastră”, a subliniat Președintele Ucrainei.

Potrivit acestuia, numărul ocupanților capturați a atins deja un nivel atât de mare încât această problemă nu poate fi lăsată în seama structurilor pe care le aveam înainte de război.

“prin urmare, astăzi Cabinetul de Miniștri al Ucrainei a creat un sediu de coordonare privind tratamentul prizonierilor de război”, a spus Zelensky.

șeful Statului a promis mii de soldați inamici capturați sau predați, atitudinea cerută de convențiile internaționale.

El a făcut apel la mamele rusești să nu-și dea copiii la războiul altcuiva. “Nu-ți da Fiul la moarte sau captivitate”, a spus Zelensky, adăugând că Ucraina nu a vrut niciodată acest război, ci se va apăra.după cum a raportat UNIAN, conform datelor aproximative, mai mult de cincizeci de soldați ruși care au luptat împotriva Ucrainei s-au predat în cele 15 zile ale războiului.

Ministerul Apărării a explicat modul în care armata rusă se poate preda și ce vor primi în schimb.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.