Zelensky a raportat distrugerea a 200 de clădiri religioase/president.gov.ua Zelensky a raportat distrugerea a 200 de clădiri religioase/president.gov.ua

Președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky observă că oricine amnistiază Rusia și creează artificial un context informațional că unele atacuri teroriste sunt presupuse justificate sau presupuse de înțeles, nu poate decât să-și dea seama că acest lucru îi ajută pe teroriști.

El a spus acest lucru în mesajul său video.

Vorbind despre greva invadatorilor de la Toretsk, șeful statului a menționat: “în ceea ce privește acest lucru și alte mii de crime ale teroriștilor ruși, nu vedem rapoarte clare și în timp util din partea unor organizații internaționale. Astăzi am văzut un raport complet diferit de Amnesty International, care, din păcate, încearcă să acorde amnistie statului terorist și să transfere responsabilitatea de la agresor la victimă.”

Zelensky a subliniat că nu există și chiar ipotetic nu poate exista o singură condiție în care orice grevă rusă asupra Ucrainei să devină justificată.

“Agresiunea împotriva statului nostru este neprovocată, agresivă și deschis teroristă. Și dacă cineva face un raport în care victima și agresorul se presupune că sunt la fel într-un fel, dacă sunt analizate unele date despre victimă și ceea ce făcea agresorul în acel moment este ignorat, atunci acest lucru nu poate fi tolerat”, a subliniat el.

Șeful Statului a menționat că aproape 200 de clădiri religioase – temple și case de cult de diferite credințe – au fost deteriorate sau distruse de grevele rusești.

“Aproape 900 de instituții medicale. Mai mult de 2 mii 200 de instituții de învățământ. Zeci de universități, sute de școli și grădinițe. Ocupanții au lovit în mod repetat în mod deliberat oameni cu artilerie și mortare pe cozile de apă, pe autobuzele de evacuare. Au lovit în mod repetat opririle de transport public. Armata rusă nu sa oprit înainte de a lovi chiar și la memoriile Victimelor Holocaustului, la cimitire. În tabăra cu prizonieri de război din Olenevka. Și din anumite motive nu există rapoarte despre acest lucru”, a spus Zelensky.

El a numit-o ” selectivitate imorală.”

“Oricine amnistiază Rusia și care creează artificial un astfel de context informațional încât unele atacuri teroriste sunt presupuse justificate sau presupuse de înțeles, nu poate decât să-și dea seama că acest lucru îi ajută pe teroriști. Și dacă astfel de rapoarte manipulative, atunci împărțiți responsabilitatea pentru moartea oamenilor cu ei”, a subliniat președintele.

După cum a raportat UNIAN, Organizația Internațională pentru drepturile omului Amnesty International a publicat un material în care a raportat că Ucraina ar fi plasat baze militare în spitale și școli, punând astfel în pericol viața oamenilor. Organizația a declarat că ” acest lucru încalcă legile războiului, dar în niciun caz nu justifică atacurile neselective ale Rusiei.”

Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei Dmitry Kuleba a cerut Organizației Internaționale pentru drepturile omului Amnesty International să nu creeze o realitate falsă, ci să spună adevărul despre crimele armatei de ocupație a Federației Ruse din Ucraina.

Mikhail Podolyak, consilier al șefului Biroului prezidențial, a declarat că orice declarații despre încălcările armatei ucrainene sunt în natura unei operațiuni de informare pentru a discredita Forțele Armate ale Ucrainei și a submina furnizarea de arme de la partenerii occidentali.

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.